• 1402/07/24
  • - تعداد بازدید: 501
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
اهمیت سلامت روان از زبان دکتر لیلا رازقیان روانپزشک و رئیس بیمارستان استاد محرری

اهمیت سلامت روان از زبان دکتر لیلا رازقیان روانپزشک و رئیس بیمارستان استاد محرری

اهمیت سلامت روان از زبان دکتر لیلا رازقیان روانپزشک و رئیس بیمارستان استاد محرری

به مناسبت هفته سلامت روان

اختالات روانپزشکی در تمامی مناطق جهان شیوع بالایی دارد و از علل اصلی کم توانی و فشارهای اجتماعی محسوب می شود.

سازمان بهداشت جهانی برآورد کرده است که بیش از ۲۵ درصد افراد در سراسر جهان در طول زندگی دچار یک یا چند اختلال روانپزشکی می شوند و بیش از ۲۰درصد افرادی که به متخصصان سلامت اولیه مراجعه می کنند دچار یک یا چند اختلال روانی کنونی هستند.

همچنین سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که از هر چهار خانواده، یک خانواده دارای یک عضو مبتلا به نوعی اختلال روانی است.

بار تحمیل شده ذهنی و عینی ناشی از مراقبت از افراد دچار اختلالات روانی شدید شامل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، شغلی، احساس فقدان، افسردگی، اضطراب و ... بسیار چشمگیر است و به مراقبت بالاتری از بار تحمیل شده ی ناشی از بیماری های مثل دیابت، مشکلات قلبی و ... می باشد. همه موارد ذکر شده نشانه اهمیت موضوع سلامت روان در جامعه می باشد.

به همین دلیل هر ساله از ۱۸ تا ۲۴ مهر ماه بعنوان هفته سلامت روان در نظر گرفته می شود.

هفته سلامت روان در سال ۱۴۰۲ با شعار «سلامت روان مسئولیت فردی و اجتماعی همه است» نامگذاری شده است که نشان دهنده نقش و مسئولیت روان می باشد.

این هفته برای افراد جامعه فرصتی پدید می آورد که در فعالیتهای که در بهبود سلامت روان نقش دارند مشارکت بیشتری داشته باشند.

روز شمار هفته سلامت روان امسال به شرح زیر اعلام شده است:

- هجدهم مهر: تاثیر متقابل افکار و احساسات در سلامت روان

افکار انسان قدرت بسیاری دارند. از دوران باستان، انسان معتقد بوده است که نیرویی در درونش نهفته است که می توان این نیرو را نیروی متفکر دانست که بر احساسات انسانها تاثیر میگذارند. افراد آن گونه که فکر می کنند احساس و رفتار خواهند کرد، لذا باید مراقب افکار خود باشیم.

- نوزدهم مهر: تاثیر حمایت و ارتباطات اجتماعی سالم بر سلامت روان

توجه کردن و مورد توجه قرار گرفتن نیازی است که در ابتدای تولد همراه انسان است و محدود به گروه سنی خاصی نمی شود. پذیرش دیگران و توجه مثبت به آنها در سلامت روان و افزایش رفتارهای مثبت بسیار موثر است. همچنین دریافت توجه مثبت از دیگران عامل پیشرفت و رشد شخصیتی فرد خواهد بود.

- بیستم مهر: خود مراقبتی و تاثیر آن در سلامت روان

خود مراقبتی شامل اقدامات و رفتارهای آگاهانه ای است که باعث می شود فرد از سلامت روان خود محافظت کند. افزایش سواد سلامت روان باعث شناخت اختلالات روانپزشکی و فاکتورهای خطر موثر بر سلامت روان می شود و هر چه آگاهی افراد از این موضوع بیشتر باشد نگرش آنها به درمان مشکلات روانپزشکی مثبت تر خواهد بود.

- بیست و یکم مهر: تاثیر حمایت و ارتباطات اجتماعی سالم بر سلامت روان

حمایت اجتماعی اثر مستقیم بر سلامت روان دارد. داشتن دامنه گسترده از دوستان و روابط اجتماعی مناسب باعث احساس آرامش، تجربیات لذت بخش و کاهش اضطراب خواهد بود.

- بیست و دوم مهر: نقش امید در سلامت روان

هر چه افراد امید و انگیزه بیشتری در زندگی داشته باشد میزان افسردگی و اضطراب در آنها کمتر خواهد شد. امید در سلامت روان انسان نقش پر رنگی داشته و با سلامت روان همبستگی قوی دارد.

بیست و سوم مهر: سبک زندگی سالم جایگزین مصرف مواد، الکل، دخانیات

افراد برای داشتن زندگی سالم باید از مصرف مواد دوری کنند. هدف سوق افراد به سمت مسیری است که لذت های سالم را جایگزین مصرف مواد کنند تا از عوارض ناشی از مصرف مواد دور باشد.

- بیست و چهارم مهر: حل مسئله راهبردی برای تاب آوری بیشتر

تاب آوری حاصل تعامل ویژگی شخصیتی فرد و محیط است و از طریق آموزش و تمرین حاصل می شود. لذا با یادگیری راهبردهای حل مسئله می توان توانایی کنار آمدن با شکستها را افزایش داد و به زندگی باز گشت.

به یاد داشته باشیم که سلامت روان برای سلامت رفاه ما حیاطی است. لازم است افراد فرصت برابر برای برخورداری از سلامت روان و استفاده از حقوق انسانی خود داشته باشند.

هفته سلامت روان فرصتی برای تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به بیماران روانپزشکی و احساس مسئولیت بیشتر در حوزه سلامت روان است.

دکتر لیلا رازقیان جهرمی

روانپزشک و رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری

  • گروه خبری : تازه های خبر
  • کد خبری : 89409
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید