بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری / خرما و خواص بی نظیر آن برای سلامتی
خواص بی نظیر خرما از زبان کارشناس تغذیه بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری
خرما به عنوان یک غذای سالم سرشار از انرژی و انواع ویتامینهای مورد نیاز بدن و منبع ارزشمندی از آنتی اکسیدان و فیبر خوراکی بوده، لذا تعیین روز ملی خرما گامی در تحقق «حق بر غذای سالم» است.
خرما حـاوی چربی بسیار کم و قند (کربوهیدرات) بسیـار زیاد میباشد. عمـده قند موجود در خرما، از نوع گلوکز و فروکتـوز است و زیادهروی در مصرف این قنـدها، فرد را با اضافهوزن و چـاقی و افزایش قنـدخون مواجه میکند.
هر دو عدد خرمـای معمولی یا سه عـدد خرمای کوچک، قندی معـادل با قند یک عـدد سیب یا پرتقال متوسط را دارد؛ بنـابراین ضروری است در مصرف خرما، اعتـدال رعایت شود.
خـرما حاوی ویتامینهـا و مینـرالهای بسیاری است؛ ازجمله سلنیوم، مس، پتاسیم، منیـزیم، ویتامینهای گروه ب و ویتامین سی. هر 100 گرم خرمـا، ضمن تامین 314 کیـلوکالری انرژی برای بدن، 15درصـد نیاز روزانه بدن به این ویتـامینها و ریزمغذیها را فـراهم میکند.
100 گرم خـرما، همچنین حاوی 8 گرم فیبر نامحلـول است که میتواند به رفـع مشکلات گوارشی ازجمله یبوست کمککننـده باشد.
برگ نوعی درخت نخـل، با اثرات ضـدقندی که دارد، باعث کاهـش قندخون نیز میشود؛ این اثرات بواسـطه منـع فعـالیت آنزیمهـای آلفاآمیـلاز و گلـوکوزیداز که وظیفـه شکستن قند موادغـذایی را بعهده دارند، اعمـال میشود.
انواع خرما غنی از آنتی اکسیدان کاروتنوئیـد و فنولیک بوده و اثر ضـدسرطانی دارند. همچنین خـرما با رفع مشکلات هورمـونی، منجربه افزایش باروری افـراد میشود.
لازم بذکر است که هستـه خرما، بدن را در مقـابل باکتریهای اشرشیـاکلای و استافیـلوکوکوس اورئوس مقاوم میسـازد.
با توجه به فـواید و خواص بینظیـر خرما، میتوانیـد از آن، در میـانوعدههای خود و فرزندانتان، بصورت روزانه استفـاده کنید؛ مانند شیـرخرما یا کلوچه خرمـایی. شیـره خرما نیز دارای همـان خواص فوقالعاده خرما بوده، که با رعـایت اعتدال در مصرف، میتواند در تهیـه کیک خرمایی، به کمک شمـا بیاید.
فاطمه طاهری
کارشناس تغذیه بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری