• 1403/07/25
  • - تعداد بازدید: 61
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری / راهکارهای کاهش هدر رفتن مواد غذایی از زبان کارشناس تغذیه بیمارستان استاد محرری

راهکارهای کاهش هدر رفتن مواد غذایی از زبان کارشناس تغذیه بیمارستان استاد محرری

همزمان با روز جهانی غذا، کارشناس واحد تغذیه بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری راهکارهایی را جهت کاهش مواد غذای در هنگام خرید و پخت غذا ارائه دادند.

ارائه مطلب:

گرسنگی بزرگتـرین خطر دنیـا برای سلامتی انسان­هاست و هر سـاله تعداد کسـانی که از گرسنگی می­میـرند، از مجموع قربانیـان ایدز، مالاریا و سل بیشتر است.

سـالانه 35 میلیـون تن غـذا در ایران به هدر می­رود و این مقـدار می­تواند 15 میـلیون انسان گرسنه را سیـر کند!

در 10 سـال آینده، دنیا با بحـران کمبود غذا مواجه خـواهد بود!

 

راهـکارهایی جهت کاهش هـدررفت مـوادغذایی به هنگام خـرید:

  • - در مواقع گرسنـگی به خرید نروید؛ چون غـالبا بیشتر از نیـازتان خرید خواهـدکرد.
  • - همـواره بودجه مشخصی را برای خرید مواد غذایی کنـار بگذارید تا همیشـه به اندازه نیـازتان خرید کنید.
  • - مـواد غذایی فاسـد شدنی و سبزیجـات را در مرحـله آخـر خرید تهیـه کنید تا از فسـاد آنها جلوگیـری شود.
  • - به منظور خـرید نان، از کیسـه پارچه­ای تمیـز استفاده کنید تا سـلامتی و تازگی نان حفظ شـود و دورریز نداشتـه باشد.
  • - هـرگز نان را در یخچـال نگهـداری نکنید؛ نان را بصـورت بسته­بندی در فـریزر نگه دارید.

 

 

راهـکارهایی جهت کاهـش هدررفت مـواد غذایی به هنـگام پخت ­و­ پز:

  • - همیشـه با توجه به وضعیت افـراد خانواده غذا تهیـه کنید؛ مثلا سهم سـالمندان یا کودکان را متناسب با شـرایط آنها محاسبه کنیـد.
  • - خمیـر جداشده از نان­هـا را دور نریزید؛ بلـکه خشک کرده و در تهیـه کوکو و کتـلت از آن استفاده کنیـد.
  • - از همـه قسمت­ های سبزیجـات ماننـد سـاقه و برگ تازه آن برای غـذای اصلی، سوپ و یا سـالاد استفاده کنیـد.

 

 

راهکارهایی جهت کاهش هـدررفت موادغـذایی پخته شده:

  • - درصورت اضـافه ماندن غذا در یک وعـده، حجـم کمتری غذا برای وعده بعـدی تهیه کنیـد. می­توانیـد غذای اضافی را اندکی تغییـر دهید؛ مثلا حبـوبات باقیمـانده از آبگـوشت را با چنـد تخم ­مـرغ مخلـوط کرده و به کوکو تبـدیل کنید. و یا از اضـافه ماکارونی برای تهیـه سوپ استفـاده کنید. اینگـونه هم از هدر رفتن مـواد غذایی جلوگیـری کرده­اید، هم باعث تنـوع غذایی شده­اید.
  • - درصورت وجود باقیمـانده غذا، پس ازخنک شـدن، برحسب زمـان مصرف، آن را در ظـروف منـاسب درب­دار دریخچـال یا فریزر نگهـداری کنید.
  • - درصـورت عدم تمـایل به نگهـداری می­توانید با موسسات خیـریه معتبر نسبت به انتقـال و مصرف آن در موسسـه اقدام نمایید.
  • - اضـافه میـوه­ها را به برگه­هـای خشک، لواشک و یا کمپـوت کم­ شیرین تبـدیل و مصرف کنید.
  • - اضـافه سبزیجات را خشک کرده و یا فـریز نماییـد.

 

 

به امیـد آن روزی که غذای سـالم و کافی در دسترس تمـامی مردم جهان قـرار داشته باشد.

 

 

فاطمه طاهری

کارشناس تغذیه بیمارستان اعصب  روان استاد محرری

 

  • گروه خبری : تازه های خبر
  • کد خبری : 110881

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید