• 1403/02/04
نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان از زبان رئیس بیمارستان استاد محرری

رئیس بیمارستان استاد محرری و متخصص اعصاب و روان گفت: حمایت والدین تأثیر زیادی در سلامت روانی و احساسی فرزندان دارد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان استاد محرری، با توجه به اینکه چهارمین روز از هفته سلامت با عنوان «سلامت خانواده و سلامت روانی اجتماعی» نامگذاری شده است در گفت‌ و گو با دکتر لیلا رازقیان جهرمی روانپزشک و رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری به بررسی نقش خانواده‌ها در سلامت روان جامعه پرداختیم.

«دکتر لیلا رازقیان جهرمی » با بیان اینکه سلامت خانواده نقش بسیار مهمی در سلامت روان جامعه دارد، گفت: امنیت و سلامت محیط خانواده می‌تواند تأثیر مثبتی بر روحیه اعضای خانواده داشته باشد و این تأثیرات مثبت به جامعه منتقل می‌شوند.

محور اصلی هفته سلامت سال 1403 «سلامت خانواده» می باشد. خانواده در تربیت یک فرد سالم از نظر روانی و آماده کردن او برای حضور مفید در جامعه نقش بسزایی دارد و بی تردید خانواده های نابهنجار باعث آسیب به سلامت اجتماعی جامعه خواهند شد.

فضای خانواده اولین و بادوام ترین عاملی است که در رشد شخصیت افراد تاثیرگذار است. در واقع والدین اولین آموزگار افراد هستند و اگر والدین ،بزرگسالانی سالم باشند و بتوانند امنیت روانی را برای کودک خود فراهم کنند، در تربیت آنها موفق خواهند بود.

موارد مختلفی در سلامت روان خانواده وجود دارد که به آنها اشاره می کنیم.

-           روابط سالم و اساسی بین اعضای خانواده اهمیت بسیاری دارد و افراد خانواده سالم باید در شرایط بحرانی و نا مناسب اجتماعی قادر به حمایت و پشتیبانی از یکدیگر باشند، چرا که وجود مشکلات در هر خانواده غیر قابل اجتناب است.

-           لازم است در خانواده ها قوانین و مقررات واضح وجود داشته باشد. این قوانین باید روشن و قابل انعطاف و متناسب با توانایی اعضای خانواده باشد.

-           افراد خانواده باید تفاوت های یکدیگر در شناخت و تفکر را بشناسند و شرایط یکدیگر را درک کرده و تفاوت های فردی را به رسمیت بشناسند و به یکدیگر در جهت قرارگیری در مسیر شکوفایی و توانمندیهایشان کمک کنند.

-           در خانواده سالم باید مرزها بین افراد متعادل باشد و در عین روابط دوستانه و نزدیک استقلال افراد حفظ شود.

-           در خانواده سالم وجود روحیه قدردانی و سپاسگزاری هم به صورت کلامی و هم غیر کلامی ضروری است و اعضای خانواده باید در یکدیگر احساس ارزشمندی ایجاد کنند.

-           برای داشتن خانواده سالم، داشتن مهارت های ارتباطی موثر از ضروریات است و افراد باید بتوانند در مورد اختلاف نظرها و تعارضات گفتگو کنند و بجای انتقاد و سرزنش و شکایت از یکدیگر مهارت های ارتباطی موثر استفاده کنند.

بطور کلی ارتقاء سلامت روان خانواده باید به عنوان قسمتی از برنامه های بلند مدت توسعه اجتماعی در کشور در نظر گرفته شود.

نهادهای مختلف باید با همکاری یکدیگر شرایط را بخوبی مهیا کنند که نیاز خانواده ها به دریافت آموزش در حیطه سلامت روان برطرف گردد.

دکتر لیلا رازقیان جهرمی

روانپزشک و رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری